Математик, так само, як художник або поет, створює узори. І якщо ці узори стійкіші, то лише тому, що вони складені з ідей.(Р. Харді)

середу, 22 лютого 2023 р.

 

PISA В УКРАЇНІ: КОРИСНІ МАТЕРІАЛИ

До уваги освітян Рівненщини!

Міжнародне дослідження якості освіти PISA, яке майже 20 років тому започаткувала Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), є одним із найавторитетніших джерел інформації про середню освіту у світі. Сьогодні в дослідженні беруть участь понад 80 країн / економік. Урядовці країн-учасниць довіряють результатам PISA і використовують їх під час прийняття обґрунтованих політичних рішень у галузі освіти.

Україна долучилася до PISA в циклі 2018 року.  Дослідження проходить раз на три роки й спрямоване на оцінювання систем освіти в різних країнах на підставі тестування 15-річних підлітків.

Наступний цикл PISA, запланований на 2021 рік, через пандемію COVID-19 було перенесено на 2022 рік. Попри широкомасштабне вторгнення росії Україна все ж взяла участь у дослідженні. Оприлюднення його результатів заплановано на грудень 2023 року

Команда PISA Ukraine  працює над глибинним аналізом даних PISA і підготувала матеріали, які стануть корисними вітчизняним освітянам.

Джерело https://roippo.org.ua/news/70705/

Немає коментарів:

Дописати коментар